Lákavý závěr sezóny v Prokopáku

Lákavý závěr sezóny v Prokopáku

Pokud hledáte pěkný závod na závěr sezóny, protože by vaše nohy i hlava ještě rády běhaly, zkuste 28. října La Sportiva Prague Park Race. Čtrnáct nebo osm kilometrů dlouhá trasa vede . Závodníky čeká trasa krásným prostředím Prokopského údolí v Praze, která vede především po úzkých pěšinách a kamenitých cestách a chvílemi bude čas i na protažení kroku na nutných přebězích po asfaltových silničkách. Pokud se na tuto trasu necítíte, připravili jsme i kratší variantu čítající osm kilometrů.

Centrum závodu je na osvědčené louce u restaurace Na Cvičišti, kde závodníci naleznou vše potřebné včetně úschovny a občerstvení po závodě. Budou si také moct vyzkoušet závodní boty La Sportiva od generálního partnera závodu – společnosti Hudy.

Trasa hned po startu stoupá, ale už na druhém kilometru čeká závodníky úchvatný pohled na celé Prokopské údolí. Za polovinou závodu trasa sestoupí přímo do údolí, kde závodníci budou míjet mohutné skály a lomy, které vznikly těžbou vápence v minulém století. Dále přeběhnou můstek u Holyňského nádraží a podél železnice se dostanou do Klukovic, kde vystoupají na protější svah „Prokopáku“. V závěru vede trasa kolem tajemného vojenského prostoru a především k Jezírku – malebné ikoně Prokopského údolí. A kdo správně rozložil síly, může si vychutnat i závěrečný výběh do cíle.

Na start se chystají přední čeští vytrvalci, pro které je to pěkná tečka na závěr letní sezóny nebo už naopak příprava na tu zimní. Kromě nich přijedou i další nadšení běžci, kteří si chtějí vychutnat zajímavou trasu nebo poznat jinou část Prahy. V cíli se pak budou losovat hodnotné ceny od partnerů, jako např. dva poukazy na trailovou obuv La Sportiva od Generálního partnera Hudy, nebo sportovní výživu Multipower, či energetický nápoje Speed8.

Kapacita závodu je omezená a aktuálně zbývá posledních 100 míst.