[:cs]Druhý závod ze série La Sportiva Prague Park Race v Divoké Šárce nabídne pravý pražský trail![:]

[:cs]Druhý závod ze série La Sportiva Prague Park Race v Divoké Šárce nabídne pravý pražský trail![:]

[:cs]Necelé dva měsíce zbývají do odstartování druhého závodu ze série La Sportiva Prague Park Race v Divoké Šárce. Po úspěšné premiéře v Průhonickém parku se seriál přesouvá na severní stranu Prahy do Šáreckého údolí a nově nabízí dvě trasy.

Hlavní závod se poběží na 14 kilometrů, kratší trať potom měří 8 kilometrů. Start závodu je v neděli 25. 6. 2017 v 10 hodin v kempu Džbán. Obě trasy vedou po cestách, pěšinkách a loukách, po hřbetech s výhledy do údolí i přímo údolím mezi skalami. Dvojice organizátorů Roman Skalský a Jan Mrázek si opět dala záležet a připravila zajímavou trať pro celé běžecké pole.

Za startem čeká na závodníky široká štěrková cesta na rozeběhnutí a potom už běžci přes hradiště Dolní Liboc s výhledem na letohrádek Hvězda klesnou k vodní nádrži Džbán. Trasa pokračuje údolím mezi úchvatnými skalami, které byste v Praze nečekali. Za koupalištěm se trasa vlní po loukách a traverzuje po lesních pěšinách. Za stoupáním na sedmém kilometru bude závodníkům odměnou krásný výhled na celé údolí včetně mohutných skalnatých hřbetů.

Lahůdka čeká na desátém kilometru – místním běžcům velmi dobře známá pěšina stoupající od údolí, to je jeden a půl kilometru pravého pražského trailu! Za Čertovým Mlýnem čeká poslední stoupání. V jeho polovině závodníci proběhnou přírodním amfiteátrem, který byl ve své době největším v Evropě. Potom už trasa klesá až do cíle.

Registrace je už nějakou dobu spuštěna a i v tomto závodě dostane prvních 150 přihlášených v hlavním závodě se zaplacenou registrací dárek v podobě sportovní čelenky La Sportiva od generálního sponzora Hudy.

Po vyhlášení vítězů se opět budou losovat šťastlivci, kteří obdrží hodnotné ceny od partnerů závodu. Hlavní cena jsou dva poukazy na běžeckou obuv La Sportiva v hodnotě 3500 Kč, které si budou moci výherci vybrat přímo v centru závodu u stánku Hudy. Další hodnotné věci věnovali partneři NamedSport, Speed8 a Navitel.

[:]